Povídání o přírodních mýdlech

 

Povídání o přírodních mýdlech a kosmetice

 

Už jste na vlastní kůži vyzkoušeli naše jemná a voňavá přírodní mýdla LuNatura? Pokud ne, tak nevíte, o co přicházíte!

 

Vyrábět přírodní a non-toxic kosmetiku je moje láska, vášeň a poslání. Každý kousíček mýdla prošel mýma rukama a vložila jsem do něj tolik péče a lásky, kolik se do něj vlezlo. Doufám, že si tuto originální bio kosmetiku LuNatura užijete vy i vaše pokožka!

 

Cesta k dokonalému mýdlu 

Mýdlařina je tak trochu alchymie - chce to správné ingredience a dokonale zvládnutý postup, aby se na konci toho všeho z formy vylouplo doslova umělecké dílo! Na každém kroku proto opravdu záleží.

 

Aby si mýdlo zachovalo maximum účinných látek a vaše pokožka si tak každé umytí vychutnala, vsázím na jeho výrobu metodou za studena. Při ní se jednotlivé ingredience mixují při nízké teplotě do 38°C. Tento postup zachovává v mýdle LuNatura všechny cenné složky přidaných olejů, másel a dalších přírodních ingrediencí.



Nejlépe voní i barví příroda 

Mýdla LuNatura jsou ovoněná vždy jen kvalitními esenciálními oleji. Vždyť příroda stejně voní nejlíp, nemyslíte? Žádné syntetické parfémy v kosmetice LuNatura prostě nenajdete.

 

Jsem hrdá na úžasnou barevnost, kterou mýdla LuNatura oplývají! Oproti konkurenčním mýdlům dokáži svým výrobkům dodat syté a šťavnaté barvy čistě přírodní cestou. Využívám úžasné vlastnosti minerálních jílů, rostlinných extraktů a prášků, černého uhlí a dalších přírodních přísad. Do mýdel přidávám vzácné ingredience jako je kurkuma, bahno z Mrtvého moře, mořská sůl, květinové maceráty, kokosové mlékoodvary bylin nebo moringa. Výsledná mýdla jsou tak jedinečně barevná a navíc mají na vaši pokožku velmi blahodárný účinek. 

 

Milovníci luxusních a originálních mýdel budou určitě nadšeni z tzv. designových mýdel. Tato mýdla jsou oproti ostatním barvena ultramaríny a oxidy železa. Nejedná se o bio barviva, jelikož jejich původ je laboratorní. Z hlediska složení jsou tato mýdla přírodní z 99 %. Najdete je v sezónních mýdlech jako je Vánoční mýdlo, Mořský příboj nebo Levandulové mýdlo.



Přírodní mýdlo pro každého

Každé přírodní mýdlo LuNatura je pečlivě ručně vyrobeno tak, aby jeho přísady, přidané oleje a másla tvořily harmonický celek a nabízely tak konkrétnímu typu pokožky to nejlepší.                 

 

Většina těchto mýdel (ale i tělových másel, balzámů a krémů) je svým složením 100% přírodní! Neobsahují žádnou chemii, pěnidla, syntetické přísady, konzervanty ani jiné zdraví škodlivé přísady, kterých je komerční kosmetika plná.

 

Šlehaná másla, tuhé krémy i balzámy na rty navíc neobsahují vodní složku. Díky tomu nevyžadují žádné konzervanty a zbytečnou chemii. Jsou to čisté směsi vybraných rostlinných másel a olejů s přídavkem éterického oleje. Aby si je vaše pokožka maximálně vychutnala, vmasírujte je do pokožky vlhké po koupeli nebo navlhčené hydrolátem (květovou vodou).



Dokonalost spočívá v nedokonalosti

Ptáte se, proč nejsou přírodní mýdla LuNatura dokonale řezaná se symetrickými hranami jako podle pravítka? Možná by to vypadalo hezky, ale víte, kolik odpadu by při tom vzniklo? Tolik zbytků mýdel, které by zůstaly ležet ladem nevyužité. Proto preferuji selský rozum a kapku nedokonalosti, která ale mýdlům LuNatura dodává to pravé kouzlo a osobitý charakter



Udržitelný svět bio kosmetiky LuNatura

Milovat přírodu znamená pečovat o ni a chránit ji. Proto dbám na udržitelnost, recyklaci a zero-waste přístup. Mýdla záměrně nebalím do zbytečných papírů nebo krabiček. Nejen, že by se tím zvedly náklady, ale také by přibylo odpadu. A navíc - myslím, že minimalismus jim prostě sluší!

 

Veškeré etikety jsou z recyklovaného kraftového papíru a jsou velké tak akorát, aby se na ně vešly jen ty nejnutnější informace. Svůj objednaný balíček obdržíte také zabalený do recyklovaného papíru. Netvořím zbytečný odpad a nevyhazuji to, co se dá ještě dále použít. Zkrátka přírodní mýdla i kosmetiku LuNatura balím co nejšetrněji k přírodě. Ne vždy je to designově skvostné, ale příroda by byla potěšena - a o to jde především :) 

 

Minimální odpad a vliv na přírodu je cesta, kterou se snažím jít nejen v osobním životě, ale i při výrobě LuNatury. Balzámy a deodoranty najdete v papírových recyklovatelných tubách a krémy a šlehaná másla zase v hliníkových dózách, které můžete dále využít. Dózy od tuhých krémů si můžete také schovat a příště si objednat pouze náplň.

 

Dejte šanci přírodě s mýdly LuNatura

Pokud jste ještě přírodní ručně vyrobené mýdlo nevyzkoušeli, opravdu o hodně přicházíte. Nejen, že tato mýdla nevysušují pokožku tak jako běžné sprchové gely, ale vysoce kvalitní bio složení si vaši pokožka doslova zamiluje! 

 

A jaké mýdlo si vybrat? Máte-li spíše mastnou a problematickou pleť, zvolte si tmavší mýdla. Pro normální, suchou či citlivou pokožku vybírejte z těch světlých. Po každém umytí položte mýdlo na prodyšnou podložku nebo do síťky, která mýdlu umožní přirozeně vyschnout. Nikdy nenechte mýdlo máčet - prodloužíte tím jeho trvanlivost. Při této péči vám mýdlo LuNatura vydrží 4 - 8 týdnů, podle velikosti a intenzity mytí.

 

Přírodní mýdla LuNatura jsou jedinečná nejen svým složením, ale také nádherným vzhledem. Nedělám jen tradiční kostky, ale vytvářím i designová mýdla, která jsou dokonalou slastí pro oko. Vyzkoušejte některý z našich voňavých kousků a už nikdy nebudete chtít jiné!

 

 Lucka z LuNatura



Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & techka s.r.o.